יום ראשון, 20 בספטמבר 2020

בקרת שכר - פיטורים

 


הליך של פיטורין אינו נעים הן למעסיק והן לעובד. במידה והחלטתם לפטר עובד, הרי שחשוב לדעת מהו החוק ולעמוד בתקנות והנהלים הנדרשים.

פיטורין שמתבצעים בצורה לא נכונה או בעילה שאינה מוצדקת דוגמת מניעים אישיים, עלולים לחשוף את המעסיק לתביעה. לאחר בחינה של העילה לפיטורין וטרם יישום ההחלטה, יש לערוך שימוע לעובד ולאחר מכן לנסח מכתב פיטורין המתייחס לתוצאות השימוע ומציג בצורה ברורה את הסיבות לפיטורין.

חוק הודעה מוקדמת לפיטורים

חוק הודעה מוקדמת לפיטורים מחייב את המעסיק לספק הודעה מוקדמת טרם ביצוע ההליך. על המעסיק לפנות בכתב לעובד ולהודיע על כוונת הפיטורין מראש.

עובד שפוטר, ללא הודעה מוקדמת, יהיה מחויב לשלם לעובד סכום פיצוי בגובה משכורת רגילה לגבי התקופה שעליה לא ניתנה הודעה מוקדמת. במקרים של הפרת אמון או  הפרת משמעת חמורה, החוק מאפשר פיטורין גם ללא הודעה מוקדמת, אולם רק לבית המשפט ישנה יכולת לקבוע האם התקיימה הפרה המצדיקה פיטורין ללא הודעה מוקדמת.

איך להימנע מהפרת זכויות וחשיפה לתביעות?

בעת פיטורי עובד, על המעסיק להעביר לו תשלומים עבור הזכויות הסוציאליות שצבר לאורך תקופת עבודתו הכוללים: שכר עבודה אחרון, ימי חופשה שלא נוצלו, דמי הבראה שטרם שולמו וכספי פנסיה.

בנושא פיטורין ההתייחסות היא לכל מקרה לגופו ויש לבחון את הזכאות של העובד בצורה יסודית ומדוקדקת וזאת במטרה למנוע הפרת זכויות בשוגג. על המעסיק לבצע את הליך הפיטורין בהתאם לדיני העבודה והחוק ולהוכיח כי ישנה סיבה מוצדקת לפיטורים.

בית הדין לעבודה הינו בעל הסמכות לקבוע כי הסיבות לפיטוריו של עובד הן מוצדקות והמעסיק אינו מחויב לשלם פיצויי פיטורים או שהוא רשאי לשלם פיצויים חלקיים בלבד. בכל מקרה, חשוב כי המעסיק יכיר את החוק ויתייעץ עם גורמים משפטיים מקצועיים שינחו אותו לבצע את הליך הפיטורים בצורה תקינה וכזו שלא תחשוף אותו לתביעות.

ייעוץ ארגוני, משפטי ופיננסי מידי מומחים

חברת בקרת שכר הוקמה בשנת 2002 ומספקת ייעוץ מקצועי לניהול המשאב האנושי בארגון. צוות המומחים שלנו כולל: עורכי דין מומחים בדיני עבודה, חשבי שכר מוסמכים, רואי חשבון מובילים, יועצי מס מנוסים וכלכלנים.

כל אלה יסייעו בידכם לצמצם חשיפות משפטיות ולנהל את הארגון שלכם בצורה נכונה ומיטבית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה