יום שני, 31 במרץ 2025
יום ראשון, 16 במרץ 2025
שווי רכב צמוד – גילום שווי רכב לעובד: מדריך מקיף למעסיקים ולעובדים

שווי רכב צמוד – גילום שווי רכב לעובד: מדריך מקיף למעסיקים ולעובדים
מבוא
הענקת רכב צמוד לעובד הפכה לנוהג נפוץ במגזרים רבים, בייחוד בקרב אנשי מכירות, מנהלי ביניים ובכירים. הרכב מהווה לא רק כלי עבודה, אלא גם הטבה כלכלית משמעותית לעובד, המוזילה את עלויות התחבורה הפרטיות שלו ומאפשרת לו ליהנות מנוחות ושירותים שלא היו זמינים לו אחרת. אלא שבצד ההטבה עומד עיקרון ברור בדיני המס: כל טובת הנאה לעובד, גם אם אינה כסף מזומן, חייבת במס. לכן, המדינה קובעת כי יש לגלם "שווי רכב" כהכנסה חייבת במס, והמשמעות – גם המעביד וגם העובד מחויבים להתחשב בהטבה במסגרת חישובי שכר ותשלומי מס.
במאמר זה נבחן כיצד מחושב שווי רכב, מהו גילום שווי רכב, מהן השלכות המס, וכיצד יש לנהל את התהליך החשבונאי והמשפטי כדי להימנע מסיבוכים מול רשות המסים. נפרט גם את חובות המעסיק והזכויות של העובד, נציג דוגמאות מהשטח, ונספק טבלה מרכזת לחישוב שווי רכב לפי קבוצות שווי. אם חשבתם שרכב צמוד הוא רק מפתח וניידות – כדאי לדעת מה עומד מאחוריו מבחינת חוק, מס והתחייבויות.עיצומים כספיים למעסיקים – הפרת חוקי עבודה בישראל: סקירה מקיפה

עיצומים כספיים למעסיקים – הפרת חוקי עבודה בישראל: סקירה מקיפה
מבוא
מערכת יחסי העבודה בישראל מבוססת על עקרונות יסוד של שמירה על זכויות העובדים, יצירת סביבה תעסוקתית הוגנת, והבטחת תנאי העסקה מינימליים שמגנים על כבוד האדם וחירותו. עם זאת, המציאות מלמדת שלא תמיד נשמרים הכללים, ובמקרים רבים נדרשת התערבות של רשויות האכיפה – בעיקר משרד העבודה והרווחה – לצורך אכיפת החוק. אחד הכלים המרכזיים במאבק כנגד מעסיקים מפרים הוא הטלת עיצומים כספיים, אשר נועדו להרתיע ולשמש תמריץ לציות לחוק.
העיצומים הכספיים הפכו לכלי נפוץ ויעיל במסגרת חוקי העבודה השונים, ובשנים האחרונות חלה החמרה במדיניות האכיפה, לרבות קנסות גבוהים יותר, בדיקות פתע, פרסום שמות מעסיקים מפרים והרחבת סמכויות פקחי העבודה. מטרת מאמר זה היא לספק סקירה מעמיקה של העיצומים הכספיים בישראל, לפרט באילו מקרים מוטלים עיצומים, מה גובה הקנסות האפשריים, ולספק דוגמאות מהשטח וטבלה מרכזת שתבהיר את תמונת המצב.
מהו עיצום כספי?
עיצום כספי הוא קנס מינהלי שהמדינה מטילה על מעסיק בגין הפרה של הוראות חוקי העבודה. שלא כמו הליך פלילי, עיצום כספי אינו מצריך הרשעה בבית משפט, אלא מוטל ישירות על ידי פקחי משרד העבודה לאחר קיום בדיקה, מתן התראה ו/או דרישת תיקון. עם זאת, למעסיק שמורה הזכות לערער על הטלת הקנס.
העיצום הכספי נועד להפעיל לחץ כלכלי שיגרום למעסיקים להקפיד על החוק – במילים פשוטות: "הפרת החוק עולה כסף". מעבר לכך, הוא מסמל יחס רציני של המדינה כלפי זכויות עובדים ומהווה מנגנון אפקטיבי שמקטין את העומס על מערכת המשפט.
משרד העבודה - פודקאסט שעובדים ומעסיקים חייבים להאזין לו!

משרד העבודה - פודקאסט שעובדים ומעסיקים חייבים להאזין לו!
משרד העבודה משיק פודקאסט חדש, ובכל פרק נביא לכם טיפים מעשיים ומידע בעל ערך, ותקבלו מאנשי המקצוע תשובות לשאלות שמעסיקות את כולנו: אלו זכויות מגיעות לעובדים ע"פ חוקי העבודה? מה אפשר לעשות אם לא קיבלתם את מה שמגיע לכם? מתי נבוא לקראת המעסיקים במטרה שהעובדים יקבלו את הכסף שלהם ואלו זכויות מיוחדות יש למילואימניקים, לבני הנוער ולעובדים הזרים?עדכוני פסיקה וחקיקה פבר' 2025

עדכוני פסיקה וחקיקה פבר' 2025
לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף.
גילוי דעת של משרד העבודה לעניין צו הרחבה להסכם קיבוצי בעניין משרתי המילואים ובני זוגם
עו"ד מור פפיר כהן
ביום 08.12.2024, עקב שאלות רבות ופניות מצד מעסיקים, הוחלט במשרד העבודה לפרסם גילוי דעת ועל מנת להבהיר את עמדת הממונה הראשית על יחסי עבודה לעניין יישום צו ההרחבה להסכם קיבוצי בעניין משרתי המילואים ובני זוגם (להלן: "צו ההרחבה"). יודגש, כי טרם ניתנה פסיקה של בית הדין לעבודה בעניין.
רקע:
צו ההרחבה, אשר הוארך ועומד בתוקפו החל מיום 07.10.2023 ונכון לרגע זה עד ליום 31.12.2025 מרחיב את הוראות ההסכמים הקיבוציים הכלליים שנחתמו בין הסתדרות העובדים הכללית החדשה לבין נשיאות המגזר העסקתי. הוראות אלו קובעות זכויות תקדימיות למשרתי המילואים ולבני זוגם, על רקע התקופה הממושכת שבה נקראו עובדים רבים למילואים במלחמת "חרבות ברזל".
למאמר המלא לחצו כאן
ועדת פיקוח לפי צו הרחבה - הגשת בקשה לפיטורים או לחל"ת של משרת מילואים
עו"ד מור פפיר כהן
ביום 29.01.2025, נחתם הסכם קיבוצי אשר מסדיר את זכויות משרתי המילואים ובני ובנות הזוג המשרתים במילואים. ההסכם מאריך את ההסכם הקיבוצי הכללי בנושא לשנת 2024 ובין היתר, הארכת תקופת ההגנה מפני פיטורים לחודשיים למי ששירת במילואים יותר מ-60 ימים.
למאמר המלא לחצו כאן
ע"פ (ארצי) 48166-10-22 קלינינג סולושיין בע"מ-מדינת ישראל
ענישה בגין העסקת עובדים ללא רישיון כדין וניכוי ביתר מביטוחם הרפואי
מאת: עו"ד מור פפיר כהן
הרקע לערעור:
בית הדין הארצי קבע כי יש להרשיע מעסיק אשר ביצע ניכוי סכומים ביתר עבור ביטוח רפואי משכר עובדים זרים. בנוסף, ישנה ענישה פלילית אשר לפיה יש לקבוע מתחם ענישה הולם ומתוך כך, לגזור את עונשו של הנאשם (ס' 40 ג' לחוק העונשין) תוך התחשבות במצבו הכלכלי .
עוד נקבע כי מתחם הענישה בגין עבירה על עיסוק כקבלן שירות ללא רישיון כדין יהיה בהתאם לקביעה כי בוצעה עבירה יחידה ואין להעניש בגין כל עבירה בנפרד, אם העבירות הינן עבירות הקשורות זו בזו.
למאמר המלא לחצו כאן