יום רביעי, 2 ביולי 2025

עסקת רכב לעובדים – מה מותר ומה אסור לפי חוק המס?

עסקת רכב לעובדים – מה מותר ומה אסור לפי חוק המס?

עסקת רכב לעובדים – מה מותר ומה אסור לפי חוק המס? 

עסקאות רכב לעובדים הן חלק בלתי נפרד ממערך התגמולים הארגוני בישראל. רכב צמוד נתפס לעיתים כהטבה מועדפת על פני תוספות שכר ישירות, אך מאחוריה מסתתרים כללים ברורים מבחינת חוקי המס. שווי רכב, מס רכב ו־הטבת רכב נחשבים כהכנסה לכל דבר – ולכן יש להבין את ההשלכות המלאות על העובד, המעסיק ורשויות המס. במאמר זה נבחן מה מותר ומה אסור לפי החוק, מהן העלויות האמיתיות, וכיצד ניתן לפעול במסגרת החוק תוך שמירה על כדאיות כלכלית.

עדכונים אחרונים בנושאי הפרשות פנסיוניות ושינויים בחוק הפרישה – מה השתנה מאז 2020?

עדכונים אחרונים בנושאי הפרשות פנסיוניות ושינויים בחוק הפרישה – מה השתנה מאז 2020?
עדכונים אחרונים בנושאי הפרשות פנסיוניות ושינויים בחוק הפרישה – מה השתנה מאז 2020? 

תאריך פרסום: יולי 2, 2025
קטגוריות: חיסכון הפנסיוני, פנסיה, פרישה
תגיות: גיל פרישה, גמל, הפקדות פנסיוניות, הפרשות עובדים, זכויות פנסיה, מיסוי פיצויים, פנסיה, פרישה, קופת גמל להשקעה, קרן ברירת מחדל

מערכת הפנסיה בישראל עברה שינויים עמוקים בשנים האחרונות, שהשפיעו על עובדים, עצמאים ומעסיקים כאחד.

בין אם מדובר בהעלאת שיעורי הפרשות עובדים, שינוי תקרות קצבה, התאמות בגיל הפרישה או חידוד חובות מעסיק – כל צד במערכת צריך להכיר את ההתפתחויות כדי למנוע טעויות, הפסדים וסיכונים משפטיים.

במאמר זה נסקור את השינויים בפנסיה, קרנות גמל, רפורמות חוקיות והשלכות על מי שנמצא לקראת פרישה או מתחיל את דרכו בשוק העבודה.

זכויות עובדים בנוכחות בזום/מרחוק: עבודה מהבית בתקופת מלחמה

זכויות עובדים בנוכחות בזום/מרחוק: עבודה מהבית בתקופת מלחמה

זכויות עובדים בנוכחות בזום/מרחוק: עבודה מהבית בתקופת מלחמה

בקרת שכר
יולי 2, 2025
קטגוריה: זכויות עובדים, מעסיקים
תגיות תוכן: החזר הוצאות לעובד ביתי, זכויות עובדים, מעמד משפטי של עובדים מרחוק, עבודה בזום, עבודה היברידית, עבודה מהבית, פרטיות בזום, רגולציה בעבודה בתקופת חירום, תאונת עבודה בבית, תלוש שכר מרחוק

עבודה מהבית הפכה למונח שגור בשפה היומיומית בעקבות מגפת הקורונה, אך תופעה זו חזרה במלוא העוצמה גם בתקופות חירום ביטחוניות, דוגמת מבצע "עם כלביא".

עבור עובדים רבים, עבודה בזום או מרחוק אינה רק פתרון זמני – אלא מציאות תעסוקתית מתמשכת שמחייבת הגדרה משפטית, כללים ברורים ומערכת זכויות מחודשת.

מאמר זה מציג את עיקרי הזכויות והחובות של עובדים ומעסיקים בעבודה מרחוק, תוך התייחסות לפרקטיקה, פסיקה עדכנית, רגולציה מתפתחת ואתגרים יישומיים.
עבודה מהבית – לא רק אופציה, אלא חובה בזמן חירום
מגמות עולמיות ומקומיות

משבר הקורונה הפך את העבודה מהבית לסטנדרט זמני – שהפך ברבות מהחברות לדרך עבודה קבועה. גם בישראל, בעקבות סגרים והנחיות פיקוד העורף, אולצו אלפי עובדים לעבוד מבתיהם. בעתות חירום ביטחוניות, דוגמת ירי טילים, פינוי יישובים או גיוס מילואים נרחב, הופכת העבודה מרחוק לחלופה היחידה להמשך הפעילות העסקית.

יום שלישי, 1 ביולי 2025

עדכוני פסיקה וחקיקה יוני 2025

עדכוני פסיקה וחקיקה יוני 2025

עדכוני פסיקה וחקיקה יוני 2025 

לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף.

עדכון תנאי שכר- צו הרחבה ענף הבנייה

מאת: עו"ד מור פפיר כהן

רקע כללי:

ביום 17.03.2025, חתם שר העבודה יואב בן צור על צו ההרחבה להסכם הקיבוצי בין ההסתדרות והתאחדות הקבלנים בוני הארץ, הגופים שמייצגים את העובדים והמעסיקים בענף הבנייה והתשתיות בישראל הצו מהווה תוספת לצו ההרחבה בענף הבנייה משנת 2015. צו ההרחבה החדש משפר את תנאי העסקתם של עובדי הבנייה באופן ניכר, אשר סובל מתחילת מלחמת חרבות ברזל במחסור כוח אדם.

על מי יחול הצו?

צו ההרחבה יחול על כלל המעסיקים במשק העוסקים בתחום הבנייה, התשתיות, צמ”ה, עבודות ציבוריות, הנדסה אזרחית ושיפוצים.

העובדים עליהם יחולו הוראות צו ההרחבה הם עובדים ומנהלי עבודה המועסקים באתרי בנייה או בשיפוצים, ולמעט עובדים בתפקידי מנהלה ועובדים משרדיים.

בית הדין קבע- מעסיק רשאי לדרוש מעובד שהציג אישור רפואי מקופת חולים לעמוד לבדיקה רפואית מטעמו.

מאת: עו"ד רינת טבאי

סע"ש(ת"א) 58217-06-22 ניתן ביום 02.03.2025

לאחרונה קבע בית הדין האזורי תל אביב, כי בנסיבות מסוימות מעסיק יכול לדרוש מעובד להיבדק על ידי רופא מטעמו גם אם העובד הציג בפניו אישור מחלה מקופת חולים.

רקע כללי:

תקנות דמי מחלה (נהלים לתשלום דמי מחלה), תשמ"ו-1986 להלן: התקנות, קובעות כי במצב שבו התעורר ספק אודות תעודת המחלה שהעובד סיפק, כאשר מדובר בתעודה שלא אושרה על ידי קופת חולים, רשאי המעסיק להעמיד את העובד לבדיקה רפואית.

עובדות פסק הדין:

עובדת זומנה לשימוע, לאחר מכן הפסיקה להגיע למקום העבודה. כאשר בזמן הזה העובדת מציגה בפני המעסיק אישורי מחלה מתמשכים שנתנו על ידי קופת החולים. המעסיק, שחשד כי העובדת התחילה לעבוד אצל מעסיק מתחרה, ביקש ממנה להיבדק על ידי רופא מטעמו, העובדת סירבה.

לכאורה, לאור לשון התקנות, נראה כי המעסיק מלכתחילה לא היה רשאי להעמיד את העובדת לבדיקה רפואית מאחר ותעודת המחלה שנמסר לו היא תעודה שמאושרת על ידי קופת החולים. ונראה כי בקשת המעסיק חורגת מהמסגרת החוקית.

חובת פרסום דוחות על פערי שכר מגדריים בארגון

מאת: עו"ד רינת טבאי

עם כניסת תיקון מס' 6 לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו–1996 בשנת 2020, חלה על ארגונים שמעסיקים מעל 518 עובדים חובה שנתית לערוך שני דוחות:דוח פנימי שמנתח את פערי השכר בין נשים לגברים.
דוח פומבי שמיועד לפרסום לציבור, כולל באתר האינטרנט של המעסיק (ככל שיש).

בנוסף, על המעסיק לספק לכל עובד/ת מידע אישי על שיוכם לקבוצות המוגדרות בדוח – כדי שכל אחת ואחד יוכלו להבין את תמונת המצב של השכר המגדרי בקבוצה שאליה הם משתייכים.

פרסום הדוח הציבורי לשנת 2024 – עד 1.6.2025

על פי הוראות החוק, יש להשלים את פרסום הדוח הציבורי עבור שנת 2024 עד תחילת חודש יוני 2025.